Nyheter
Horses
Dragon Firefly sträcker ut på Bergsåkers travbana.

Vickan lite loj

2017-09-12
Sweet Viktoria startade igår på Bergsåker men var lite seg i benen.
Hon hade spår 6 bakom bilen över 2140m, hon backades sist efter 300m och det var nog bra det för tät hästarna öppnade efter lite väl tuffa 09,2 första 500m och 12,5 första 1000m. Men det visade sig inte vara rätt trycket i henne för dagen.
Vi tror att det kan bero på att hon har tränats lite tufft i back intervallerna nu under månads vilan och att hon var lite seg på detta. Hon kommer att vara bättre igen nästa start hoppas vi.

Stallet i övrigt

2017-09-08
Flyson har tränats på sedan sista starten och har gått tuffa back intervaller och känns för dagen riktigt stark och fin.
Tanken är att det ska bli "comeback" igen den 24 september på Solänget i ett montélopp.

Riddiculus har tränats på hela tiden och även han känns fin för dagen, men han har inte varit på banan sedan premien i fjol. Han har sprungit ca 5-7 mil i veckan under vintern så han har bra ork i kroppen.
Han kommer att gå in för lite banjobb i oktober om allt flyter på som det ska.

No Name tränar och på bra men hon är som jag sagt tidigare inte aktuell för någon start detta år.
Det är nog så att hon helt enkelt är ett år efter sig i skallen.
Fart mässigt är hon snabbare än Riddiculus men hon har lite hyss för sig, då menar jag inte att hon är dum eller något sådant men hon ska titta på mycket och är då lite vinglig. Men hon har mognat rejält dom senaste månaderna.
Jag tror fortsatt riktigt mycket henne för hon lägger otroligt mycket mark under sig då hon slappnar av och travar.
Jag har kört strax under 1,20 en bit med henne och då travade hon som bäst. Men jag tänker ge henne denna vinter också på sig för jag har ingen brådska med henne.

Danke inte som bäst

2017-09-06
Danke Schön startade igår på Bergsåker i från spår 1 bakom bilen över distansen 2140m
Vi svarade upp ledningen men jag valde att släppa in i första sväng för jag kände på mej att det skulle gå alldeles för fort annars, vilket också var rätt då första 500m avverkades på 11,6 och första 1000m på 15,9. Vi hade rygg ledaren hela vägen men redan i provstarten kände jag att hon inte var sig själv. Hon var rejält brunstig och det här var faktiskt bara andra gången hon varit brunstig i lopp. Den första gången var då Micael Melander körde henne i september ifjol och även då var det inget drag i henne.
Trots att hon var "dålig" igår så sprang hon nytt rekord 1,17,0a och med tanke på omständigheterna får hon godkänt ändå.
Nu blev jag dock avstäng för drivning? trots att jag inte hade körspö med mej!. Så nu tränar vi på resten av september och återkommer i oktober.

Mer Nyheter här

Danke Schön vid sitt kval på Bergsåker
Dragon Firefly värmer upp på Bergsåker 2016.
Riddiculus
Riddiculus efter avklarat träningspass
Danke Schön
Danke Schön som 2-åring. Foto: Tillhör Knuttson Trotting